Način pripreme
Stavite sveže mleko sa 1 šoljom šećera u odgovarajuću posudu, prethodno odvojite deo njega da rastvorite skrob na kašu.
Dodajte umućeno žumance lagano uz neprestano mešanje. Dodajte i skrob, mešajte dok se krem ne zgusne.
Na kraju dodajte 50 g maslaca. Mešajte dok se ne rastopi. Ostavite krem od vanile kratko da se ohladi.
Podelijte kore na četiri dela.
Namažite dno dubokog pleha za pečenje.
Stavite jedan deo kora, namažite maslacem, prelijte kremom i pospite borovnicama.
Radite tako dok ne potrošite sastojke, završite korama odozgo.
Pecite pitu dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanoj rerni.
Ostavite krem pitu da se ohladi.
Napravite šećerni sirup od preostalog šećera i 1/2 šolje vode. Prelijte hladan kolač.
Jednostavnu krem pitu sa borovnicama pospite šećerom u prahu i ukrasite svežim borovnicama.
Prijatno!