Jaja uvijena u mleveno meso sa tikvicama i senfom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
15/04/2019
"Originalna ideja koja će impresionirati vaše goste "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 6 komada
  • tikvica - 1 komad (mala)
  • luk - 1 glavica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • čubar - 1/2 kašičice
  • senf - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite tikvice. Narendajte na krupno rende, posolite i ostavite da odstoji 40 minuta.

Iscedimo tikvicu, da se ocedi voda i dodajemo mleveno meso sa jednim jajetom i lukom isečenim na sitno.

Začinjavamo kuminom, biberom, čubrom, solju i senfom. Zamesimo dobro i stavljamo u frižider na 2-3 sata. Za to vreme skuvajte tvrdo jaje.

Odvojte 5 većih loptica od mlevenog mesa, da sa njima obavijete jaje. Ispržite u jako zagrejanoj masnoći. Servirajte sa krompir salatom ili drugom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar