Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Šnicle»Šnicle sa sosom od pečuraka i topljenim sirom

Šnicle sa sosom od pečuraka i topljenim sirom

Šnicle sa sosom od pečuraka i topljenim sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Možda i nismo u pravu, ali šnicle bez sosa od pečuraka i topljenog sira ne odobravamo"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 4 komada
  • pečurke - 10 komada
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
  • belo vino - 1/2 šolje
  • luk - 1 komad
  • topljeni sir - 3 komada (trouglići)
  • grudva maslaca
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju ili šerpi istopite maslac. Zapecite šnicle sa obe strane. Izvadite i sačuvajte u tanjiru.

U istou masnoću stavite pečurke, koje ste prethodno oljuštili i isekli na kriške. Sačekajte da se dobro zaprže.

Za to vreme očistite i isecite luk na sitno. Dodajte ga u pečurke. Nakon što omekša sipajte belo vino. Sačekajte da uvri alkohol i dodajte pavlaku i šnicle koje ste sačuvali.

Posolite i kuvajte na laganoj vatri do željene gustine i dok šnicle ne budu gotove.

Nekoliko minuta pre nego što isključite dodajte topljeni sir.

Isključite i servirajte ćureće šnicle dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: