Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Pile punjeno lukom i pirinčem

Pile punjeno lukom i pirinčem

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511427143
Pile punjeno lukom i pirinčem1 / 3
12/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Pile punjeno ukusnim nadevom od luka i pirinča - jedite sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • luk - 7 - 8 glavica
  • pirinač - 1/2 šolje
  • peršun - 1/2 vezice
  • maslac - 125 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na sitno i izdinsta se u maslacu. Dodaje se pirinač i malo vruće vode. Kada pirinač nabubri posoli se, posipa se biberom i iseckanim peršunom.

Sa dve trećine smese se puni pile, zašiva se i stavlja se u duboku šerpu da se kuva. Kada je meso skoro gotovo sklanja se sa ringle.

Preostali nadev se sipa u posudu za pečenje i odozgo se stavlja pile. Sipa se malo bujona i peče se u umerenoj rerni.

Sjajno punjeno pile - nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: