Način pripreme
Zagrevamo maslinovo ulje u tiganju sa visokim zidovima.
Čim se zagreje direktno u njemu izgnječite čenove belog lujka. Zapržite dok ne postanu zaltasti.
Dodajte škampe i podignite tiganj nekoliko puta, da se dobro pomešaju sa maslinovim uljemi belim lukom.
Izbegavajte da mešate mnogo energično, da ne biste izgnječili škampe. Ostavite ih u tiganju 3-4 minuta.
Nakon što sipate vino, začinite solju i sveže mlevenim biberom. Po želji, i ako volite, stavite i jednu kašičicu čili sosa.
Dodajte i mirođiju isečenu na veoma sitno. Ostavite na rignli dok vino ne ispari. Nekoliko pita rastresite, da se bolje pomešaju sastojci.
Na kraju dodajte dve kašike sosa od ostriga, ako ga nemate, zamenite soja sosom. Šafran dodajte skoro minut pre nego što ih sklonite sa vatre.
Škampi na tajlandski način su gotovi.