Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Rolat od svinjskog mesa sa nadevom

Rolat od svinjskog mesa sa nadevom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Rolat od svinjskog mesa sa nadevom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
9
"Rosi nema srca - sa nas izaziva sa ovim veličanstvenim rolatom od mesa sa nadevom, dok razmišljamo kako da izgledamo dobro na plaži"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 2 - 2.5 kg, svinjski ribić ili drugo, veliko parče bez kostiju
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - 1/2 veze, iseckan
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • vino - 1 šolja
  • senf - 1 supena kašika
  • slanina - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • jaja - 2 komada, kuvana
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 mala, rendana
  • ulje
  • rakija - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite parče svinjskog mesa i napravite 1 veliki list, isecite ga popstepeno nožem. Klizite nožem i mesom polako. Ovako prirpemljeno meso natrljajte začinima i izgnječenim belim lukom. Stavite ga tako otvoreno u pleh u kojem ćete peći i prelijte vinom. Ostavite da stoji dok prirpemate nadev.

Ugrejte malo masnoće i prvro propržite sitno iseckanu slaninu na kratko, nakon toga dodajte iseckani luk, rendanu šargarepu i isečene pečurke. Promešajte i čim omekša zčainite začinima.

Namažite meso senfom, rasporedite ravnomerno odozgo nadev i uvijte u čvrst rolat. Ceo rolat uvijte kanapom da se ne raspadne prilikom pečenja. Prelijte sa 50 ml rakije, namažite sa malo masnoće i dodajte malo vode u pleh. Stavite rolat od mesa sa nadevom da se peče ispod folije 2 sata u umereno ugrejanoj rerni.

Rolat od svinjskog mesa sa nadevom servirajte sa prilogom od salate ili mariniranim pečenim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: