Način pripreme
Uzmite parče svinjskog mesa i napravite 1 veliki list, isecite ga popstepeno nožem. Klizite nožem i mesom polako. Ovako prirpemljeno meso natrljajte začinima i izgnječenim belim lukom. Stavite ga tako otvoreno u pleh u kojem ćete peći i prelijte vinom. Ostavite da stoji dok prirpemate nadev.
Ugrejte malo masnoće i prvro propržite sitno iseckanu slaninu na kratko, nakon toga dodajte iseckani luk, rendanu šargarepu i isečene pečurke. Promešajte i čim omekša zčainite začinima.
Namažite meso senfom, rasporedite ravnomerno odozgo nadev i uvijte u čvrst rolat. Ceo rolat uvijte kanapom da se ne raspadne prilikom pečenja. Prelijte sa 50 ml rakije, namažite sa malo masnoće i dodajte malo vode u pleh. Stavite rolat od mesa sa nadevom da se peče ispod folije 2 sata u umereno ugrejanoj rerni.
Rolat od svinjskog mesa sa nadevom servirajte sa prilogom od salate ili mariniranim pečenim povrćem.