Način pripreme
Isecite meso u obliku velikog pravougla. Izlupajte ga čekićem i marinirajte ga u belom vinu i ulju sa dodatkom bibera i soli. Ostavite ga u frižideru da prenoći.
Sledećeg dana pripremite nadev. Istopite mast, oljuštite i nasecite luk i stavite ga da se zaprži. Za to vreme pripremite ostale sastojke. Operite i naseckajte pečurke i šargarepu na sitno i dodajte ih u luk.
Šunku nasecite na kockice i stavite u tiganj. Kada je povrće gotovo, skinite ga sa vatre i dodajte so i biber.
Pripremljeno povrće rasporedite preko mesa, poređajte komade slanine i pospite sitno naseckanim peršunom.
Umotajte meso u rolat i dobro ga vežite kanapom sa svih strana. Stavite ga na foliju, pospite ruzmarinom i umotajte u foliju.
Dobro je da meso bude umotano čvrsto u nekoliko listova folije. Stavite ga u rernu da se peče oko sat i po na 200 stepeni.
Pre serviranja skinite kanap i nasecite rolat na kolutove debljine oko 3 cm. Dodajte krompir za prilog.
Krompir pripremite na sledeći način: Oljuštite, operite i naseckajte krompir. U plehu ga začinite solju, mirođijom i belim lukom. Dodajte ulje i vodu da ih prekrije i pecite krompir na 200 stepeni 25 minuta.