Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom. Dodajemo 1 kašičicu tečne čokolade i ponovo kratko mutimo. Nakon toga redom sipamo kakao, esenciju badema, bršano i prašak za pecivo.
Mutimo dok ne dobijemo homogenu smeus, dodajemo suvo grožđe i sipamo smesu u široki teflonski tiganj. Pečemo na 200 stepeni 15 minuta.
Ostavljamo čokoladnu koru da se ohladi i od nje isečemo krug veličine dna čaše u kojoj ćemo pripremati parfe. Stavljamo krugove u čaše i pritiskamo.
Pomešamo kiselu pavlaku sa preostalom tečnom čokoladom.
Rastvorimo želatin u vodu, ugrevamo 2 sekunde i sipamo u čokoladni krem.
Promešamo i rasporedimo krem u čaše.
Stavljamo u frižider na 1-2 sata.
Ukrašavamo gotov parfe sa po jednom čokoladnom bombonom i serviramo.
Čokoladni parfe u čaši je gotov.