Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Čokoladni parfe u čaši

Čokoladni parfe u čaši

Čokoladni parfe u čaši
Fotografije: Kristian Aleksandrov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kada se govori o čokoladi, reči su suvišne - baš zato ovaj recept za parfe u čaši je omiljen svima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 2 supene kašike
  • esencija badema - 2 kapljice
  • suvo grožđe - 50 g
  • tečna čokolada 6 supenih kašika
  • kakao - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 2 supene kašike
  • čokoladne bombone - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom. Dodajemo 1 kašičicu tečne čokolade i ponovo kratko mutimo. Nakon toga redom sipamo kakao, esenciju badema, bršano i prašak za pecivo.

Mutimo dok ne dobijemo homogenu smeus, dodajemo suvo grožđe i sipamo smesu u široki teflonski tiganj. Pečemo na 200 stepeni 15 minuta.

Ostavljamo čokoladnu koru da se ohladi i od nje isečemo krug veličine dna čaše u kojoj ćemo pripremati parfe. Stavljamo krugove u čaše i pritiskamo.

Pomešamo kiselu pavlaku sa preostalom tečnom čokoladom.

Rastvorimo želatin u vodu, ugrevamo 2 sekunde i sipamo u čokoladni krem.

Promešamo i rasporedimo krem u čaše.

Stavljamo u frižider na 1-2 sata.

Ukrašavamo gotov parfe sa po jednom čokoladnom bombonom i serviramo.

Čokoladni parfe u čaši je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: