Način pripreme
Očistimo koprivu i operemo, poparimo je u vodi u šerpi na vatri.
Moja koprica je bila ubrana sveža sa malim vrhovima.
Ocedimo je reštskastom kašikom i vadimo u posudu.
Punimo šerpu sa vodom u kojoj ćemo praviti čorbu od koprive, oko 1 ½ vode.
Operemo i oljuštimo krompir i isečemo na komade. Luk očisitmo i operemo. Sečemo na komade. Šargarepu takođe. Tri sastojka su mi velika.
Stavljamo da se kuva u šerpi sa vodom.
Kad bude gotov, dodajemo koprivu. Ostavljamo da vri na vatri.
Ugrevamo u mikrotalasnoj pola polje svežeg mleka. Kad se povrće skuva dodajemo 3 supene kašike kravljeg maslaca i toplo sveže mleko.
Pasiramo prolećnu krem čorbu štapnim mikserom dikretno u šerpu dok sve ne postane glatko i kremasto.
Dodajemo biber i muskatni orašćić.
Serviramo krem čorbu sa koprivom i svežim mlekom. Odozgo sipamo po 1 kašičicu tečne pavlake za kuvanje i promešamo lagano da dobijemo krugove.
Neka vam je ukusno! Bude veoma ukusna.