Način pripreme
Stavite dobro oprani krompir u šerpu sa hladnom i posoljenom vodom, kuvajte dok ne omekša, otprilike 20 minuta. Procedite ih od vode i ostavite sa strane da se u potpunosti ohlade.
Skuvajte oprana jaja u posoljenoj vodi na 6-7 minuta, procedite njihovu vodu i zalijte hladnom vodom kako biste ubrzali hlađenje.
Ogulite luk, isecite ga na kockice 6-7 mm i stavite u tanjir.
Isecite sveže ili marinirane krastavčiće na kockice od otprilike 1 cm. Stavite u poseban tanjir.
Uklonite ljusku jaja, isecite belance i žumance na male komadiće (debljine 6-10 mm) različitih oblika.
Skinite koru sa krompira, isecite ih na kriškice debljine 1 - 1, 5 cm i stavite u duboku posudu.
Dodajte jaja, krastavčiće i luk u krompire. Dodajte so i crni biber po ukusu. Dobijenu salatu začinite majonezom, izmešajte da se dobije glatka smesa i stavite u frižider na 20-40 minuta da odstoji.
Stavite gotovu krompir salatu u tanjire i servirajte. Pospite iseckanim biljem, ukoliko želite. Nemačka krompir salata sa jajima i krastavčićima dobro se slaže kao garnirung za meso i ribu.