Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Nemačka krompir salata sa jajima i krastavčićima

Nemačka krompir salata sa jajima i krastavčićima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Nemačka krompir salata sa jajima i krastavčićima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Krompir salata je uvek sjajna varijanta za garnirung uz vaše glavno jelo sa ribom ili mesom, a ova sa jajima i krastavčićima je čak još i ukusnija"

Potrebni sastojci

  • krompir - 750 g
  • jaja - 2 komada
  • krastavčići - 2 komada (srednje veličine)
  • luk - 1 komad (srednje veličine)
  • majonez - 100 g
  • biber - po ukusu, mleveni
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite dobro oprani krompir u šerpu sa hladnom i posoljenom vodom, kuvajte dok ne omekša, otprilike 20 minuta. Procedite ih od vode i ostavite sa strane da se u potpunosti ohlade.

Skuvajte oprana jaja u posoljenoj vodi na 6-7 minuta, procedite njihovu vodu i zalijte hladnom vodom kako biste ubrzali hlađenje.

Ogulite luk, isecite ga na kockice 6-7 mm i stavite u tanjir.

Isecite sveže ili marinirane krastavčiće na kockice od otprilike 1 cm. Stavite u poseban tanjir.

Uklonite ljusku jaja, isecite belance i žumance na male komadiće (debljine 6-10 mm) različitih oblika.

Skinite koru sa krompira, isecite ih na kriškice debljine 1 - 1, 5 cm i stavite u duboku posudu.

Dodajte jaja, krastavčiće i luk u krompire. Dodajte so i crni biber po ukusu. Dobijenu salatu začinite majonezom, izmešajte da se dobije glatka smesa i stavite u frižider na 20-40 minuta da odstoji.

Stavite gotovu krompir salatu u tanjire i servirajte. Pospite iseckanim biljem, ukoliko želite. Nemačka krompir salata sa jajima i krastavčićima dobro se slaže kao garnirung za meso i ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: