Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Mramorni kolač sa kruškama

Mramorni kolač sa kruškama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Mramorni kolač sa kruškama
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
8
"Ukoliko ste tražili isprobani recept za mramorni kolač sa kruškama, slučajno imamo to što vam treba"

Potrebni sastojci

  • kruške - 6 komada, tvrde
  • za sirup
  • šećer - 150 g
  • voda - 300 ml
  • cimet - 1 kašičica
  • za kolač
  • kravlji maslac - 200 g
  • šećer - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Od šećera, vode i cimeta se pravi šećerni sirup.

Kruške se ogule, iseku se na polovinice i očiste se deo sa semenkama.

Ubacuju se u sirup i kuvaju se dok ne omeknu. Vade se i ostavljaju se da se iscede. Sirup se čuva za preliv kolača.

Kravlji maslac se muti zajedno sa šećerom dok ne pobeli. U njega se dodaju jaja jedno po jedno.

Brašno se proseje sa šećerom u prahu. Dodaje se u mlečnu smesu sa jajima. Aromatizuje se vanilom. Meša se dok ne postane homogeno.

1/3 smese se odvaja i u nju se dodaje kakao.

Kalup prečnika 26 cm se oblaže papirom za pečenje. Sipa se bela smesa. Na nju se u lopticama raspoređuje braon smesa. Na svaku braon lopticu se stavlja kruška.

Kolač sa kruškama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40-45 minuta.

Sačeka se 5-6 minuta da se kolač ohladi i tada se vadi iz kalupa.

Prilikom posluživanja, komad mramornog kolača sa kruškama se zaliva odvojenim sirupom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: