Način pripreme
Sve sastojke pomešam u posudi. Ribe iznutra i spolja lagano posipam solju. Pravim po tri razreza sa obe strane riba, kako bi bolje upile marinadu sa aromama.
Ribe sa trbusima okrenutim ka gore sam stavila u kutiju sa poklopcem, takvu tako da ostanu takve i kada ih zatvorim. Od marinade stavljam prvo u stomake i njihove glave, posle polivam po ribama ostalu marinadu.
Zatvaram kutiju i ostavljam na nekoliko sati da odstoje sa marinadom. Ukoliko nemam vremena, stavljam ih odmah na roštilj ili na gril tiganj.
Na duplu aluminijumsku foliju stavljam svaku oradu posebno, ponovo dodajem ostalu marinadu i uvijam folijom u kesu tako da se marinada ne razlije prilikom pečenja,
Za taj cilj stavljam i treću foliju i pečem prvo celi deo folije.
Blistava strana folije da uvek bude spolja, da se ne bi zalepila za ribu. Stavljam ih na dobro zagrejani gril tiganj ili na roštilj. Pečem po 8-10 minuta sa svake strane.
Otvaram pečene ribe blago ohlađenje nakon otprilike 10-12 minuta. Budu ukusne i prijatnog spoljašnjeg izgleda u tanjiru!
Orada u foliji na roštilju je gotova.