bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Cannelloni na moj način

Cannelloni na moj način

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5325
Cannelloni na moj način
Fotografije: Lenka
1 / 2
16/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ukusi Italije su uvek dobrodošli na trpezi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pravimo fil kojim punimo Cannellone. Mladi luk očistimo i operemo, pa iseckamo na kolutove. Mladi luk prodinstamo na malo ulje u šerpi, pa dodamo komadiće slanine.

Kad se prodinsta koji minut, dodamo mleveno pileće meso i dinstamo na tihoj vatri par minuta. Nakon toga prelijemo meso paradajz sokom. Stavimo začine i dinstati dok voda ne ispari iz šerpe. Fil ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi punimo Cannellone i ređamo u vatrostalnu posudu.

U drugu šerpicu rastopiti maslac i promešati brašno, pa dodati mleko. Mešati i kuvati dok malo ne zgusne pa dodati rendani kačkavalj. Promešati i preliti Cannellone. Ljutim kečapom preliti preko bešamela.

Vatrostalnu ubaciti u rernu i peći na 180 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: