Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Benje (Beignets)

Benje (Beignets)

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Benje (Beignets)2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Omiljene benje - ne menjamo ih ni za šta na svetu, ali ipak vam dragog srca dajemo recept, kako biste ga i vi spremili"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 i 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1/4 šolje
  • topla voda - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 1 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu da bude prijatno tople temperature (otprilike 45 stepeni). U njoj rastvorite kvasac, dodajte šećer i so. Ostavite sa strane na nekoliko minuta.

Za to vreme prosejte brašno. U njega dodajte sveže mleko, jaje i istopljeni kvasac. Umesite meko i elastično testo. Možete da ga napravite uveče i da ga stavite u frižider na 1 noć.

Pre nego što razvijete testo u tanak list, razmesite ga jednom, dva puta.

Nabrašnite radnu površinu (ili podlogu) i pomoću oklagije razvijte list debljine otprilike 1/2 cm. Oštrim nožem isecite u buhtlice u kvadratiće, romboide ili druge oblike po vašoj želji.

U tiganju zagrejte dovoljnu količinu ulja. Ono treba da bude barem 3 prsta iznad dna posude. Zagrejte ga do maksimalnog stepena i čim ostetite da je dostiglo temperaturu, pažljivo stavite benje (ulje treba da ih pokrije).

Pržite ih dok ne postanu zlatkasti. Izvadite ih i stavite u tanjir obložen papirnim ubrusom. On će pokupiti višak masnoće iz peciva.

Pre nego što servirate benje, pospite ih šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: