Način pripreme
Zagrejte vodu da bude prijatno tople temperature (otprilike 45 stepeni). U njoj rastvorite kvasac, dodajte šećer i so. Ostavite sa strane na nekoliko minuta.
Za to vreme prosejte brašno. U njega dodajte sveže mleko, jaje i istopljeni kvasac. Umesite meko i elastično testo. Možete da ga napravite uveče i da ga stavite u frižider na 1 noć.
Pre nego što razvijete testo u tanak list, razmesite ga jednom, dva puta.
Nabrašnite radnu površinu (ili podlogu) i pomoću oklagije razvijte list debljine otprilike 1/2 cm. Oštrim nožem isecite u buhtlice u kvadratiće, romboide ili druge oblike po vašoj želji.
U tiganju zagrejte dovoljnu količinu ulja. Ono treba da bude barem 3 prsta iznad dna posude. Zagrejte ga do maksimalnog stepena i čim ostetite da je dostiglo temperaturu, pažljivo stavite benje (ulje treba da ih pokrije).
Pržite ih dok ne postanu zlatkasti. Izvadite ih i stavite u tanjir obložen papirnim ubrusom. On će pokupiti višak masnoće iz peciva.
Pre nego što servirate benje, pospite ih šećerom u prahu.