Način pripreme
1. U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, muskatni oraščić i prstohvat soli. Stavite maslac i trljajte prstima dok ne upije suvu smesu i pokvasi se.
2. Fino izrendajte šargarepu, pomešajte sa uljem i korom od pomorandže. Sipajte u suvu smesu i mešajte drvenom kašikom dok smesa ne postane homogena.
3. Uzmite male porcije od testa kašikom i stavite na razmak u pleh, obložen papirom za pečenje. Oblikujte okrugle keksiće, ne previše tanke i nije potrebno da budu savršeno glatki.
4. U sredinu svakog keksa stavite mali komad oraha.
Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 12-15 minuta ili dok ne porumene.
5. Ostavite mekane keksiće od šargarepe da se ohlade i servirajte sa šoljom mleka, čaja ili kafe. Odgovarajući su i za ukras i društvo kugle sladoleda od vanile ili pavlake.
Da bi ostali meki, čuvajte ih u čistoj kesi.
Ako ste napravili tanje, nakon što se ohlade moguće je da će biti hrskavi, zato napravite deblje i zatvorite u posudu dok su još topli.
Neka vam je slatko!