Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Okrenuta torta sa ananasom

Okrenuta torta sa ananasom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Okrenuta torta sa ananasom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
28/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Koliko je velik komad ananasa, toliko veliko želimo parče okrenute voćne torte - ali, da, hajde da lepo gricnemo"

Potrebni sastojci

  • ananas - 1 komad, konzerva, celi kolutovi
  • kravlji maslac - 250 g
  • šećer - 250 g
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • jaja - 5 komada
  • džem od kajsija - 100 g
  • voda - 75 ml
  • krokan
  • koktelske trešnje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje zajedno sa praškom za pecivo.

Kravlji maslac se muti sa šećerom dok ne postane sipkast. Dodaje se brašno i nakon toga jedno po jedno jaje. Smesa se muti dok ne postane homogena.

Okrugli kalup dimenzije 26 cm se obloži papirom. Premazuje se kravljim maslacem i posipa se šećerom.

Ređaju se kolutovi ananasa i u njihov otvor se stavljaju koktel trešnje.

Sipa se testo i zagladi se.

Torta sa ananasom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 55 minuta.

Ispečena torta se prelije sokom iz konzerve. Ostavlja se da se ohladi.

Torta se okreće na poslužavnik.

Džem od kajsija se pomeša sa vodom i blago se zagreje. Njime se premazuje okrenuta torta sa ananasom.

Po ivici se stavlja krokan.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: