Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleće varivo»Teletina sa spanaćem i pirinčem

Teletina sa spanaćem i pirinčem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Teletina sa spanaćem i pirinčem
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukus telećeg mesa uvek može da bude još bolji sa pirinčem, spanaćem i različitim aromatičnim začinima"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 400 g
  • luk - 1 velika glavica
  • ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 oljušten
  • basmati pirinač - 100 g ili 1 šolja
  • spanać - 1 kg, svež
  • cimet - 1 prstohvat
  • voda - 1, 5 - 2 litra, hladna
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj šerpi zagrejte ulje i zapržite luk i čenove belog luka. Zapržite povrće 8-10 minuta, nakon toga dodajte meso. Zapržite sve 5 minuta.

Nakon toga dodajte i alevu papriku, promešajte kratko i sipajte vodu i paradajz. Kuvajte na tihoj vatri 90 minuta, goveđe meso na kraju kuvanja treba da je mekano.

Ako imate ekspres lonac skratićete kuvanje do 30 minuta, ne kolebajte se da ga koristite. Dodajte vodu ako vam se čini da je malo. Što više vode to bolje.

Dobro kod ove kuvane teletine je što možete da je jedete kao gušću teleću čorbu.

Kada se meso dobro skuva dodajte pirinač i kuvajte još 10 minuta, a u međuvremenu isecite spanać na sitno i nakon naznačenog vemena ga dodajte u ostale sastojke.

Začinite cimetom, solju i biberom i kuvajte još 10 minuta.

Servirajte teletinu sa spanaćem i pirinčem vruću. Ako vam se sviđa, dodajte kiselo mleko, mnogo dobro se dopunjuju ukusi.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: