bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Poširane Kruške»Poširane kruške sa belim vinom, rozetlom i grejpfrutom

Poširane kruške sa belim vinom, rozetlom i grejpfrutom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Poširane kruške sa belim vinom, rozetlom i grejpfrutom
Fotografije: Veselina Konstantinova
01/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
"Čaša belog vina i desert sa poširanim kruškama - šta više čovek može da želi"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 - 4 komada
  • belo vino - 300 ml
  • med - 3 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • sok od grejpfruta - od 1/2 grejpfruta
  • kora od grejpfruta - narendana
  • rozetla - 4 - 5 listića
  • skrob - 1 kašičica, prirodan
  • smeđi šećer - za posipanje
  • med - za glaziranje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipajte vino i stavite ga da provri. Dodajte med, šećer i sok od grejpfruta, 2-3 listića rozetle i narendanu koru. Nakon što tečnost provri smanjite vatru.

Oljuštite kruške i pažljivo izdubite semeni deo. Stavite ih u tečnost i kuvajte na tihoj vatri oko 20-25 minuta, okrećući ih veoma pažljivo. Odstranite šerpu sa vatre i ostavite kruške 10 minuta u sosu.

Izvadite kruške iz tečnosti.

Napravite sos tako što razmutite skrob sa malo vina i dodate ga i deo tečnosti.

Servirajte kruške stavljajući ih u odgovarajuću posudu na čijem dnu su 2-3 kašike sosa.

Pre serviranja glazirajte medom i pospite smeđim šećerom.

Možete da prelijete poširane kruške i čokoladnim sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: