Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Rumbač u marinadi iz rerne

Rumbač u marinadi iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Rumbač u marinadi iz rerne
Fotografije: Lenka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Biser jadranskog mora - riba rumbač, ukus koji se pamti"

Potrebni sastojci

  • rumbač - 1 kom.
  • krompir - 3 kom.
  • beli luk - 6 kom.
  • belo vino - 300 ml
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • limeta - 2 kom.
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Rumbač je po mom mišljenju jedna od najukusnijih jadranskih riba, izuzeto je sočna, sa malo kostiju i belim mesom. Kod nje nema potrebe preterivati sa začinima, jer je sama po sebi veoma ukusna.

Za početak pripremimo marinadu. Rumbača stavimo u pleh u kom ćemo ga peći, posolimo malo i prelijemo ga marinadom od belog vina, maslinovog ulja i soka limete. Ostaviimo ga da odstoji jedan sat u frižideru pokriven providnom folijom.

Krompir isečemo i dodamo čenove mladog luka, posolimo pa naspemo u marinadu sa rubmačem.

Ribu ćemo peći na 180-200 stepeni oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: