Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Loptice od mlevenog mesa sa paradajz sosom

Loptice od mlevenog mesa sa paradajz sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Loptice od mlevenog mesa sa paradajz sosom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Loptice od mlevenog mesa sa paradajz sosom - jelo koje dobro poznajemo zahvaljujući našem majkama i bakama"

Potrebni sastojci

  • Za loptice
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1/2 glavice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • brašno - za valjanje
  • ulje
  • Za sos
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • so
  • šećer - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1 kašičica, suva
  • origano - 1 kašičica, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove ukusne ćuftice u sosu luk (cela glavica) se očisti i iseče na sitno.

Polovina se stavlja u mleveno meso, a druga polovina se ostavlja za sos.

Mleveno meso se začinjava kuminom i mlevenim biberom, dobro se promeša, nakon toga se od njega oforme loptice.

Svaka loptica se uvalja u brašno i isprži se u zagrejanom ulju.

Ispržene ćuftice se stavljaju na kuhinjski ubrus da se ocede od suvišne masnoća.

U masnoću od prženja (ako je previše odliva se) se stavlja preostali luk, beli luk isečen na sitno i šargarepa na sitno.

Nakon što omekšaju dodaje se isečen paradajz u duboki tanjir.

Paradajz sos se soli, dodaje se malo šećera, bosiljak i origano.

Ostavlja se janija da se krčka na slaboj vatri i nakon što se zgusne stavljaju se ispržene ćuftice.

Jelo se ostavlja da se kuva još oko pet minuta i sklanja se sa ringle.

Loptice od mlevenog mesa sa paradajz sosom su pogodne kako za ručak tako i za večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: