Način pripreme
Podelite šećer na dva dela. U jedan dodajte belanca, a u drugi - žumanca. Umutite odvojeno dve smese.
Gotove smese ujedinite pažljivo i dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Promešajte. Dodajte vanilin šećer i na parčiće isečeno suvo voće.
Podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore. Dok su još tople prelijte ih sokom od ananasa iz kompota.
Pripremite krem od pavlake (umutite u gust sneg mikserom), dodajte u krem keks, nalomljen na male parčiće.
Namažite jednu koru kremom od pavlake. Poređajte parčiće ananasa iz kompota i parčiće keksa. Odozgo stavite još jedan sloj pavlake. Stavite i drugu koru. Namažite celu voćnu tortu obilno pavlakom. Odozgo prelijte žutim likerom.
Kapnite tačkice tečne čokolade. Pomoću štapića rasporedite, crtajući po sredini svake tačkice ne podižući štapić.
Garnirajte parčićima sušenog ananasa i parčićima iz kompota. Pokrijte tortu sa strane mlevenim orasima i namrvite keks u prah.
Ostavite tortu Izazov sa ananasom nekoliko sati na hladnom.