Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom u prahu dok ne dobijemo mekanu smesu. Dodajemo ulje i med. Lepo promešamo smesu.
U 1 šolju brašna dodajemo sodu i 2 kašičice cimeta. Promešamo. Dodjemo smesu od jaja i lepo ponovo promešamo.
Preostalo brašno oko 600 g dodajemo postepeno dok ne počne da se odvaja i lepi po rukama.
Testo razvučemo i kalupima u obliku jajeta isečemo. Rešamo u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 170 stepeni 7-8 minuta. Ostavljamo da se ohladi.
Na pari rastopimo dve bele čokoalde sa 1 supenom kašikom ulja. Obojimo u žuto.
Potapamo svaki medenjak sa jedne strane i stavljamo na papir za pečenje. Lepimo oči (gotove su) i ostavljamo da se čokolada stegne.
Noge i kljun su od ajsinga. U posudi pomešamo 1 belance sa 250 g šećera u prahu. Dodajemo 1 kašičicu kukuruznog skroba i 1 kašičicu soka od limuna. Obojimo u narandžasto.
U kesu stavljamo čokoladu, isečemo uglove i oblikujemo krila.
Medenjaci pilići su odlični kolači za Uskrs kao ukras na prazničnoj trpezi.