Način pripreme
1. Jaja se umute mikserom dok ne pobele i ne udvostruče svoj obim.
2. Ulje se dodaje po malo - kašičica po kašičice uz neprestano mešanje.
3. Dodaju se šećer, med, cimet, muskatni oraščić (sveže narendan), soda i muti se ponovo mikserom.
4. Dodaje se malo po malo prosejano brašno i već se meša kašikom, a kada postane gušće izvadi se iz posude i mesi se rukom.
Testo upija oko 500 g brašna, može i malo više. Mesi se srednje tvrdo testo, ako će se razviti i iseku se bakini medenjaci pomoću kalupa i malo mekše testo ako će se koristiti špric.
5. Oblikuju se medenjaci ili kroz razvijanje i sečenje kalupima ili kroz špric
6. Medenjaci se poređaju u posudu za pečenje na papir za pečenje. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
7. Po želji nakon hlađenja domaći medenjaci se posipaju šećerom u prahu ili se ukrašavaju istopljenom čokoladom.