Način pripreme
Da biste napravili karamel medenjake, prvo treba da karamelizujete šećer.
U posudu sipamo šećer i stavljamo na vatru.
Dodajemo vrelu vodu, mešamo i pazimo da nas ne isrska.
Nakon što se rastopi šećer, isključimo ringlu i dodajemo maslac, mešamo neprestano dok se ne rastopi.
Dodajemo sodu i sve začine, nastavljamo da mešamo i pazimo, zato što prilikom dodavanja kipi.
Skidamo posudu sa vatre i ostavljamo da se ohladi.
Dobijamo aromatičan sirup u koji dodajemo jaje.
Dodajemo i brašno i zamesimo meko testo.
Uvijamo u foliju i stavljamo u frižider na 2 sata.
Nakon toga izvadimo testo, razvučemo i isečemo kalupima, a ako nemate može i čašom.
Stavljamo medenjake u rernu i pečemo na 180 stepeni 12 minuta.
Kad se ohlade, uzimamo slatko i namažemo svaki karamel medenjak i zalepimo sa drugim.