Medenjaci

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Medenjaci
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Znate da kod medenjaka nije važan oblik niti ukras, važno je samo koliko ćete pojesti."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • jaja - 2 kom.
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • pčelinji med - 3 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • limunov sok - 1 kašika
  • kakao - 1 puna kašika
  • burbon vanila - 1 kašičica
  • ZA DEKORACIJU
  • crna čokolada - 50 g za kuvanje
  • bela čokolada - 2 kašika granule
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte sve sastojke, sodu bikarbonu pomešajte sa limunovim sokom. Umesite meko testo i ostavite oko 20 minuta da odmori.

Podelite testo na dva dela. Od jednog dela možete da napravite medene loptice, a od drugog - medene keksiće.

Da biste napravili medene keksiće, na nabrašnjenoj površini razvijte testo debljine 6-7 mm, i isecite različite oblike.

U drugom plehu, na papiru za pečenje, poređajte medene loptice veličine oraha, i svaku blago pritisnite.

Pecite 10ak minuta na 180 stepeni.

Za dekoraciju: Usitnite čokoladu u maloj posudi i stavite tu posudu na drugu posudu sa vodom na vatru.

Otopite na pari čokoladu i sipajte u mali fišek, napravljen od papira za pečenje.

Odsecite vrh fišeka i ukrasite medenjake, sipajući na njih čokoladu u tankom mlazu. Odgore pospite granulama bele čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: