Gusta jagnjeća čorba sa pirinčem

Gusta jagnjeća čorba sa pirinčem

Gusta jagnjeća čorba sa pirinčem
Fotografije: Anika Voit
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Jedna jagnjeća čorbica sa pirinčem za ljubitelje"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g
  • jaje - 1 komad
  • pirinač - 100 g
  • jagnjeće meso - 500 g
  • luk - 1 velika glavica, star
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1/2 crvene (po želji)
  • peršun - 1/3 vezice, svež
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na pariče jagnjeće meso i skuvajte ga u blago posoljenoj vodi dok ne bude potpuno gotov. Procedite bujon, a skuvano meso iskidajte na sitno.

Isecite na sitno luk i papriku, a šargarepu narendajte. Dinstajte ih u zagrejanom ulju a možete da dodate i malo vode da ne zagori.

Čim omekša povrće, dodajte meso i sipajte šolju bujona od kuvanja.

Sipajte pirinač, začinite čorbu solju i biberom. Promešajte i sipajte još bujona - koliko tačno zavisi od toga da li volite gušće ili ređe čorbice.

Čim se skuva pirinač, jagnjeća čorba je gotova i može da se pređe na njenu zapršku.

U odvojenoj posudi umutite kiselo mleko sa jednim žumancem i nekoliko kutlača čorbe. Stavite da provri na ringli i sipajte u čorbu. Promešajte i dodajte na sitno isečen peršun.

Gusta jegnjeća čorba sa pirinčem je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: