Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Gusta jagnjeća čorba sa iznutricama

Gusta jagnjeća čorba sa iznutricama

NikiNiki
Guru
565853k
Gusta jagnjeća čorba sa iznutricama
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ova gusta čorbica možda nije za svačiji ukus, ali je ljubiteljima jagnjetine top predlog"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • luk - 1 veza
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 100 g
  • nana
  • so
  • biber
  • kiselo mleko - 100 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeće iznutrice u velikoj šerpi sa solju. Kuvajte 15-ak minuta, skidajte penu.

Poluskuvane iznutrice ocedite i nakon što se ohlade sitno iseckajte.

U proceđeni bujon dodajte jagnjeće iznutrice i pirinač, prethodno opran.

Posolite i stavite da se jagnjeća čorba kuva.

Napravićemo i zapršku. U ugrejanom ulju porpžite sitno iseckan luk, sitno isekcanu šargarepu i pomešajte sa 1/2 kašičice brašna.

Pažljivo dodajte zapršku u jagnjeću čorbu i promešajte.

Pažljivo dodajte zapšrku u jagnjeću čorbu i mešajte.

Za zapršku umutite jedno kiselo mleko i jaja.

Nakon što skinemo šerpu sa vatre, izjednačimo temperaturu zaprške sa čorbom. Na krjau zčainimo nanom i biberom.

Serviramo gustu jagnjeću čorbu sa iznutricama dok je topla!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: