Način pripreme
Skuvajte jagnjeće iznutrice u velikoj šerpi sa solju. Kuvajte 15-ak minuta, skidajte penu.
Poluskuvane iznutrice ocedite i nakon što se ohlade sitno iseckajte.
U proceđeni bujon dodajte jagnjeće iznutrice i pirinač, prethodno opran.
Posolite i stavite da se jagnjeća čorba kuva.
Napravićemo i zapršku. U ugrejanom ulju porpžite sitno iseckan luk, sitno isekcanu šargarepu i pomešajte sa 1/2 kašičice brašna.
Pažljivo dodajte zapršku u jagnjeću čorbu i promešajte.
Pažljivo dodajte zapšrku u jagnjeću čorbu i mešajte.
Za zapršku umutite jedno kiselo mleko i jaja.
Nakon što skinemo šerpu sa vatre, izjednačimo temperaturu zaprške sa čorbom. Na krjau zčainimo nanom i biberom.
Serviramo gustu jagnjeću čorbu sa iznutricama dok je topla!