Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa pečurkama i pirinčem

Jagnjeća čorba sa pečurkama i pirinčem

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Jagnjeća čorba sa pečurkama i pirinčem
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Već možemo da zamislimo kako jedemo ovu jagnjeću čorbicu"

Potrebni sastojci

  • vrganji - 300 g
  • jagnjeće meso - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šaka
  • paradajz - 1 komad
  • žumanca - 2 komada, za zapršku
  • biber
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite jagnjetinu i prelijte je vodom u šerpi, skuvajte dok ne bude gotova. Izvadite meso i iskidajte ga na male parčiće kao za čorbu.

Usitnite luk i šargarepu, nakon toga ih izdinstajte u zagrejanom ulju. Dodajte i isečene perčuke, prelijte bujonom.

Čim omekša povrće, dodajte pirinač. Kuvajte dok se ne skuva i tek tad dodajte oljušten i usitnjen paradajz.

Vratite i meso u čorbu, kuvajte još 3-4 minuta.

Začinite jagnjeću čorbu solju i biberom.

Umutite žumanca i razredite ih sa 150 ml vode. Sipajte čorbu u žumanca, promešajte i sipajte zapršku.

Pospite čorbu usitnjenim svežim peršunom.

Jagnjeća čorba sa pečurkama i pirinčem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: