Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Praznični oval»Poslužavnik sa lignjama i škampima

Poslužavnik sa lignjama i škampima

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
196110
Poslužavnik sa lignjama i škampima
Fotografije: Dayana Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Šta je bolje od dobro spremljenih plovoda mora za predjelo?"

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 kg, tube
  • škampi - 600 g
  • limeta - 2 komada ili limun
  • pivo - 400 ml
  • malsinovo ulje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • ulje - za prženje
  • prezle
  • origano
  • majčina dušica
  • himalajska so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje:Lignje se očiste i operu. Iseku se na šajbne debljine oko pola centimetra (po izboru).

Stavljaju se u pivo i stoje oko 30 minuta da se mariniraju, Za to vreme se sprema smesa od brašna, prezli, umućenih jaja, soli i malo bibera. U duboku posudu sipamo ulje i zagrevamo ga za prženje.

Nakon što su se lignje marinirale umačemo ih u smesu i pržimo.

Škampi:

Škampi se ne ljušte, peku se sa ljuskama i nakon toga se odvajaju pri konzumaciji. Začinjavamo ih maslinovim uljem, origanom, majčinom dušicom i himalajskom soli.

Poređamo ih na ražnjiće po oko 4-5 (zavisi koliko smo velike škampe izabrali). Peku se na roštilju koji im daje prijatan dimljeni ukus.

Serviramo plodove mora na velikom poslužavniku.

Na njega stavljamo so i isečene limete ili limun. Preostala dekoracija na poslužavniku sa lignjama i škampima je po vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: