Način pripreme
Lignje:Lignje se očiste i operu. Iseku se na šajbne debljine oko pola centimetra (po izboru).
Stavljaju se u pivo i stoje oko 30 minuta da se mariniraju, Za to vreme se sprema smesa od brašna, prezli, umućenih jaja, soli i malo bibera. U duboku posudu sipamo ulje i zagrevamo ga za prženje.
Nakon što su se lignje marinirale umačemo ih u smesu i pržimo.
Škampi:
Škampi se ne ljušte, peku se sa ljuskama i nakon toga se odvajaju pri konzumaciji. Začinjavamo ih maslinovim uljem, origanom, majčinom dušicom i himalajskom soli.
Poređamo ih na ražnjiće po oko 4-5 (zavisi koliko smo velike škampe izabrali). Peku se na roštilju koji im daje prijatan dimljeni ukus.
Serviramo plodove mora na velikom poslužavniku.
Na njega stavljamo so i isečene limete ili limun. Preostala dekoracija na poslužavniku sa lignjama i škampima je po vašem ukusu.