Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Punjeno svinjsko vreteno sa pečurkama i topljenim sirom

Punjeno svinjsko vreteno sa pečurkama i topljenim sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Punjeno svinjsko vreteno sa pečurkama i topljenim sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
18/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Svinjetina sa aromatičnim nadevom ili kako da nikad ne krenemo na dijetu"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 900 g - 1 kg
  • topljeni sir - 150 g
  • marinirane pečurke - 1 mala teglica
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • pivo - 100 ml
  • soja sos - 3 kašike
  • ulje
  • so
  • kiseli krastavčići
  • ljute paprike - kisele
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke isecite na krupne parčiće ili svaku pečurku na dva dela. Topljeni sir isecite na krupne parčiće, ostavite ih sa strane dok ne spremite file.

Sivnjski file ili plećku možete da isečete po vašoj želji, treba da dobijete jedno veliko srednje tanko parče kao kvadrat, koji treba da istucate.

Dobro ga natrljajte alevom paprikom, biberom, čubrom i solju. U jedan kraj stavite pečurke i topljeni sir.

Dobro ga zavijte i probodite drvenim šišom da se ne rastvori pri pečenju ili zavežite koncem.

Četkom namažite vreteno uljem i sa malo aleve paprike, u posudu za pečenje sipajte ulje, jednake količine vode i soja sosa.

Takođe može da se doda i oko 100 ml piva. Pecite dok ne porumeni, dok vadite nekoliko puta i prelivate vreteno sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: