Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom

Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
479
375
Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
05/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje360 min.
Ukupno420 min.
Porcije8
"Jedva da možete da zamislite koliko mekana jagnjetina može da bude. Zbog toga se tokom sledećeg kuvanja pridržavajte ovog recepta."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom - praznično pečenje za različite povode.

Jagnjeću plećku operite dobro.

Stavite je u tepsiju u kojoj ćete je peći.

Pospite je alevom paprikom i solju.

Hladnim komadom maslaca premažite plećku i na taj način rasporedite alevu papriku i so.

Prelijte sa malo vode.

Umotajte sve aluminijumskom folijom i pecite 120 minuta na 180 stepeni.

Mladi beli i crni luk očistite, operite i naseckajte na sitno.

Upržite ih u ulju.

Pirinač perite dok voda ne bude bistra.

Dodajte ga luku.

Pržite dok pirinač ne postane prozračan.

Sklonite sa vatre, posolite i dodajte biber.

Prebacite smesu kod krhke jagnjetine i rasporedite je ravnomerno.

Krompir oljuštite i nasecite na kolutove.

Potopite ga na 5 minuta u vrelu vodu, a nakon toga ga poređajte preko pirinča.

Pecite pod folijom 40 minuta na 180 stepeni, a zatim uklonite foliju.

Na svaki komad krompira stavite sitno naseckani mladi beli luk, koji ste pomešali sa uljem.

Pecite jagnjetinu sa pirinčem i krompirom 20 minuta na 180 stepeni bez folije.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: