Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi losos sa spanaćem u sosu od pavlake

Prženi losos sa spanaćem u sosu od pavlake

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Prženi losos sa spanaćem u sosu od pavlake
Fotografije: Ivelina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Kada se ukusi u ovom receptu za prženog lososa sa nežnim sosom od pavlake kombinuju, još na prvi zalogaj ćete osetiti želju da ga pripremate ponovo i ponovo"

Potrebni sastojci

  • losos - 3 fileta, po 175 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 g
  • čeri paradajz - 250 g
  • spanać - 200 g, svež ili više, po ukusu
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • bosiljak - svež ili zamrznut, količina po ukusu
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte sitno crni i beli luk i polovinu ili četvrtinu čeri paradajza.

Posolite filete lososa. Dodajte malo maslinovog ulja u tiganj i na umerenoj vatri pržite lososa sa svih strana. Prženje ribe ne treba da bude potpuno. Nakon laganog prženja, prebacite komade ribe u tanjir i ostavite ih po strani.

Dodajte još malo maslinovog ulja u tiganj i prodinstajte luk u njemu. Dodajte naseckani beli luk i dinstajte kratko.

Ubacite paradajz i ostavite sve da se dinsta. Nakon toga dodajte spanać (ili bejbi spanać) i propržite ga, dok se ne smežura.

Sipajte pavlaku, sve dobro promešajte i začinite sa malo soli, bibera i bosiljka.

Dodajte filee ribe i ostavite da se sve krčka oko 10 minuta, dok riba ne bude potpuno gotova.

Prijatno uz ovaj recept sa malo ugljenih hidrata - prženi losos sa spanaćem u sosu od pavlake.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: