Način pripreme
Naseckajte sitno crni i beli luk i polovinu ili četvrtinu čeri paradajza.
Posolite filete lososa. Dodajte malo maslinovog ulja u tiganj i na umerenoj vatri pržite lososa sa svih strana. Prženje ribe ne treba da bude potpuno. Nakon laganog prženja, prebacite komade ribe u tanjir i ostavite ih po strani.
Dodajte još malo maslinovog ulja u tiganj i prodinstajte luk u njemu. Dodajte naseckani beli luk i dinstajte kratko.
Ubacite paradajz i ostavite sve da se dinsta. Nakon toga dodajte spanać (ili bejbi spanać) i propržite ga, dok se ne smežura.
Sipajte pavlaku, sve dobro promešajte i začinite sa malo soli, bibera i bosiljka.
Dodajte filee ribe i ostavite da se sve krčka oko 10 minuta, dok riba ne bude potpuno gotova.
Prijatno uz ovaj recept sa malo ugljenih hidrata - prženi losos sa spanaćem u sosu od pavlake.
Uživajte!