Torta markiza bez pečenja

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Torta markiza bez pečenja
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
05/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Torta Markiza kojoj nije potrebno pečenje, samo neko da je jede"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • piškote - 300 g
  • krem 1
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • jaja - 4 komada
  • kakao - 50 g
  • šećer - 60 g
  • voda - 100 ml
  • rum - 2 supene kašike
  • krem 2
  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 60 g
  • šećer - 75 g
  • vanila - 1 kesica
  • za glazuru
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 250 g
  • sveže mleko - za potapanje piškota
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema prvog krema:

Umutite maslac sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Dodajte jedno po jedno žumance.

Kuvajte dok se ne zgusne tri supene kašike sa kakaom i vodom /6 supenih kašika/ i nakon što se ohladi pomešajte sa kremom od maslaca. Umutite belanca na sneg i dodajte u smesu sa rumom.

Priprema drugog krema:

Dobro pomešajte mleko, žumanca, šećer i brašno. Dodajte vanilu.

Stavite posudu na paru i kuvajte dok se ne zgusne.

Priprema glazure:

Umutite belanca na sneg i dodajte šećer u porcijama.

Nastavite da mutite dok ne dobijete gustu i belu smesu.

Ređanje torte Markize

Prethodno potopite piškote na kratko u mlako sveže mleko.

Obložite papirom za pečenje kalup sa dnom koje se skida.

Poređajte red piškota, prelijte kremom, nakon toga ponovo piškote i ponovo krem.

Završite Markizu piškotama.

Ostavite tortu sa piškotama da stoji 24 sata.

Prelijte drugim kremom odozgo, namažite ivice, pažljivo izvadite obruč.

Oblikujte tortu sa piškotama sa strane.

Prelijte tortu Markizu bez pečenja sa glazurom i ostavite ponovo oko 2-3 sata na hladnom, nakon toga isecite i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: