Način pripreme
Priprema prvog krema:
Umutite maslac sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Dodajte jedno po jedno žumance.
Kuvajte dok se ne zgusne tri supene kašike sa kakaom i vodom /6 supenih kašika/ i nakon što se ohladi pomešajte sa kremom od maslaca. Umutite belanca na sneg i dodajte u smesu sa rumom.
Priprema drugog krema:
Dobro pomešajte mleko, žumanca, šećer i brašno. Dodajte vanilu.
Stavite posudu na paru i kuvajte dok se ne zgusne.
Priprema glazure:
Umutite belanca na sneg i dodajte šećer u porcijama.
Nastavite da mutite dok ne dobijete gustu i belu smesu.
Ređanje torte Markize
Prethodno potopite piškote na kratko u mlako sveže mleko.
Obložite papirom za pečenje kalup sa dnom koje se skida.
Poređajte red piškota, prelijte kremom, nakon toga ponovo piškote i ponovo krem.
Završite Markizu piškotama.
Ostavite tortu sa piškotama da stoji 24 sata.
Prelijte drugim kremom odozgo, namažite ivice, pažljivo izvadite obruč.
Oblikujte tortu sa piškotama sa strane.
Prelijte tortu Markizu bez pečenja sa glazurom i ostavite ponovo oko 2-3 sata na hladnom, nakon toga isecite i servirajte.
Neka vam je slatko!