Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Faširane šnicle»Šnicle od tikvica sa sirom i kačkavaljem

Šnicle od tikvica sa sirom i kačkavaljem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3752k236
Šnicle od tikvica sa sirom i kačkavaljem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
21/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Šnicle od povrća, za sve koji nisu skloni da naprave kompromis sa ukusom!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 - 600 g izrendane
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • mladi luk - 1 struk
  • mirođija
  • peršun
  • brašno - 1 šolja
  • kačkavalj - 150 g
  • sir - 150 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvice, posolite i ostavite ih u đevđiru da se ocede. Stavite ih u posudu (ako ima još vode, iscedite rukom) i u njih dodajte jaja, sitno iseckan luk, beli luk, peršun i mirođiju.

Dodajte brašno, prašak za pecivo, so, biber i promešajte. Izrendajte sir i kačkavalj na krupnije i dodajte u smesu.

Ostavite posudu u frižider na 10-15 minuta. Uzmite od smese, oblikujte loptice, uvaljajte ih u brašno, spljeskajte i pecite u ugrejanoj masnoći dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: