Način pripreme
Svinjsku butkicu s kostima i kožom operite, izbušite oštrim nožem ravnomerno i špikujte, stavljajući po pola čena belog luka i parče šargarepe u svaki prorez.
Prebacite u glinenu posudu.
Namirnice za marinadu za svinjetinu se promešaju i dobro utrljaju u meso, pažljivo sipajte pivo i vodu na dno posude kako ne bi isprali začine sa mesa.
Tečnost treba da pokrije najmanje dva prsta od dna posude. Možete povećati ili smanjiti količinu tečnosti, u zavisnosti od posude koju koristite.
Oko butkice rasporedite iseckanu šargarepu i krompir, začinjene solju, biberom i čubrom, te ubacite grančice svežeg ruzmarina.
Đuvečaru sa svinjetinom poklopite i dobro je zapečatite testom od brašna, malo soli i vode. Stavite na dno hladne rerne i pecite na 150-160 stepeni oko 3 sata.
Špikovana butkica služi se bez kostiju i ukrašava pečenim krompirom i šargarepom.
Uživajte!