Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pečena teletina»Špikovana teletina na meraklijski način

Špikovana teletina na meraklijski način

NikiNiki
Guru
565853k
Špikovana teletina na meraklijski način
Fotografije: Niki
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
6
"Bilo bi pošteno da direktno pozovete svoje prijatelje i da zajedno probate ovu pikovanu teletinu - neka stižu pohvale na vašu adresu"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 3 kg, ceo komad
  • jagnjeće meso - 1 kg, u tankim kriškama
  • maslinovo ulje
  • senf - 1 supena kašika
  • med - 2 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • ruzmarin
  • beli luk - 10 čenova
  • krompiri - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo kašicu od maslinovog ulja, senfa, meda i suvih začina, belog luka iseckanog na kriškice.

Komad telećeg mesa sečemo kao harmoniku, lepo premazujemo marinadom, jagnjeću šniclu takođe premazuje i ubacujemo u teleće razreze.

Lepo premazuje ceo komad ostalom marinadom za meso. Pokrivamo folijom i ostavljamo na jedan dan i jednu noć u frižideru.

Zagrevamo rernu na 200 g stavljamo meso u sredinu pravougaone tepsije, krompire ogulimo, začinimo začinima i ređamo oko mesa.

Tepsiju pokrivamo folijom i pečemo teletinu sat vremena, nakon toga smanjujemo na 150 stepeni još jedan sat.

Skidamo foliju i pečemo špikovanu teletinu na meraklijski način još sat vremena na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: