Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Pečena kolenica sa povrćem u rerni

Pečena kolenica sa povrćem u rerni

Pečena kolenica sa povrćem u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
3
"Ima li gladnih, jer smo spremili sjajnu kolenicu i želimo da je podelimo sa nekim"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 500 g
  • krompir - 5 - 6 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šaragrepa - 2 komada
  • belo vino - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite kolenicu sa obe strane u malo masnoće. Prebacite u šerpu i skuvajte dok ne bude gotova sa malo soli (ja sam je kuvala ekspres loncu pola sata).

U glinenu đuvečaru sipajte i isecite krompir na kocke, a šargarepe na kolutove. Očistite beli luk, ostavljajući debelu poslednju ljusku. Rasporedite čenove između povrća.

Stavite so i začine (začini mogu da budu kako suvi tako i sveži). Prelijte sa malo maslinovog ulja i promešajte.

Izvadite kolenicu iz lonca i stavite je u sredinu đuvečare. Sipajte vino i jednu kutlaču bujona u kojoj je kuvano meso.

Zagrejte rernu i stavite đuvečaru. Čim provri smanjite na 180 stepeni i pecite dok povrće ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: