Način pripreme
Jagnjeće meso isecite na komade, uvaljajte u malo bibera i pržite u odgovarajućem tiganju na masti dok ne porumeni. Ako koristite brizle, prethodno ih potopite u vodu sa kašikom sirćeta i uklonite opne.
Dodajte prženom mesu mladi crni i beli luk i mešajte dok ne omekšaju.
Sipajte bujon od povrća - dovoljno da pokrije namirnice, dodajte nanu i dinstajte 15-20 minuta ili dok jagnjetina nije potpuno kuvana.
Vreme kuvanja zavisiće od veličine komada mesa, kao i od njegove vrste - da li se radi o jagnjećoj plećki, butu ili brizlama, koje se brže kuvaju. Ako je tečnost isparila, dodajte još malo. Dodajte sitno iseckanu zelenu salatu i spanać.
Umutite žumanca sa limunovim sokom i malo soli. Trebali bi da postanu beli i blago kremasti. Zatim dodajte kiselo mleko i u ovu smešu dodajte dve kašike ključale čorbe od jagnjetine, pa sve vratite u posudu sa jelom.
Ukusni frikase kuvajte još 5-10 minuta na laganoj vatri, često mešajući, da ne biste previše kuvali sos, koji se može zgrudvati, već da se samo zgusne.
Frikase od jagnjetine na grčki način poslužite topao uz lep domaći hleb i odgovarajuće piće.
Prijatno!