Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Neodoljivi čizkejk sa avokadom i pistaćijem

Neodoljivi čizkejk sa avokadom i pistaćijem

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Neodoljivi čizkejk sa avokadom i pistaćijem
Fotografije: TanyaGyurova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Tekstura avokada će dodati ovom čizkejku dodatnu kremastu strukturu, koja će ga učiniti neodoljivim i prijatnijim za jelo"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 1 pakovanje sa orasima (može i sa drugom vrstom)
  • maslac - 1/2 velikog pakovanja
  • pistaći - 1 šaka, mleven
  • za krem
  • avokado - 1 komad, dobro sazreo
  • krem sir - 2 mala pakovanja, od 200 g za mazanje
  • mascarpone - 1/2 male kutije od 250 g
  • smeđi šećer - 1/2 šolje (ili šećer u prahu)
  • bela čokolada - 1 komad od 100 g
  • vanila - 1 komad
  • pistaći - približno 1 šaka mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u blenderu ili ga izmrvite rukama u sitne mrvice.

Istopite maslac i dobro ga promešajte sa mlevenim keksom.

Dodajte mleveni pistaći i ponovo promešajte.

Smesu sipajte u kalup za tortu ili drugu odgovarajuću posusu i pritisnite rukom, pa dobro poravnajte koru.

Stavite posudu u frižider da se stegne, a za to vreme pripremite krem.

Ispasirajte avokado da postane glatka smesa.

Dodajte mu krem sir, maskarpone, šećer i vanilu i sve dobro promešajte do glatke strukture.

Dodajte i sitno mleveni pistaći i ponovo promešajte.

Sipajte gotovi krem preko kore, ukrasite ukusni čizkejk sa još malo mlevenog pistaćija (može i krupno seckanog).

Stavite čizkejk u frižider i za otprilike 2 sata ga možete poslužiti neodoljivi čizkejk sa avokadom i pistaćijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: