Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Sporo pečena svinjska rebra

Sporo pečena svinjska rebra

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Sporo pečena svinjska rebra
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
500 min.
Ukupno
530 min.
Porcije
5
"Dobre stvari se dešavaju polako - to važi i za ova pečena svinjska rebra, koja se jednostavno tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 700g
  • so
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašičica, 10 povrća
  • šećer - 1 kašičica
  • pivo - 1 šolja
  • ulje - ili svinjska mast, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se prvo iseku na komade ako nisu prethodno odvojena. Zatim ih stavite u duboku posudu i sipajte preko njih hladnu vodu i so.

Ostavite ih najmanje 4-5 sati, ali najbolje 24 sata. Ako su potopljena na 24 sata, periodično im menjajte vodu.

Nakon što su odstojala i pustila svu zadržanu krv, rebra poređajte u pleh u kojem će se peći.

U posudi pomešajte sve suve začine - so, alevu papriku, biber, univerzalni začin 10 povrća i šećer. Sve dobro promešajte.

Rebra podmažite sa malo ulja ili po mogućnosti svinjskom mašću. Zatim ih uvaljajte sa svih strana u već pomešane suve začine.

Stavite svinjska rebra u pleh i dodajte čašu piva. Pleh umotajte u dva sloja aluminijumske folije i stavite u rernu zagrejanu na 80 stepeni.

Tako, bez povećavanja temperature, svinjska rebra se peku 6 sati.

U šestom satu temperaturu povećajte na 100 stepeni. Posle još dva sata uklonite aluminijumsku foliju sa rebara i pecite 15 minuta na 150-160 stepeni, tek toliko da lagano preplanu.

Poslužite ih topla u društvu hladnog piva ili vina. Ovako pripremljena sporo pečena svinjska rebra odvajaju se od kostiju samo jednim pogledom i tope se u ustima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: