Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Semifredo»Semifredo sa pijanim kajsijama

Semifredo sa pijanim kajsijama

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327134
Semifredo sa pijanim kajsijama1 / 2
04/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Kada želite desert opijajućeg i istovremeno svežeg ukusa - napravite ovaj"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 6 kašika
  • bademi - 1/2 šolje, filirani
  • pavlaka - 2 šolje
  • kajsije - 10 komada
  • votka - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • sok od limuna - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Bademi se namrve. Polovina šećera se karamelizuje, sklanja se sa ringle, dodaju se bademi i smesa se meša. Stavlja se preko folije u tankom sloju i ostavlja se da se ohladi. Namrvi se nožem i jedna kašika se ostavlja sa strane.

Jaja se mute na vodenoj pari sa preostalim šećerom. Sklanjaju se sa ringle i mute se mikserom 3 minuta. Pavlaka se muti u krem. Jedna trećina pavlake se dodaje u smesu od jaja i meša se. Nakon toga se dodaje preostala pavlaka i namrvljeni karamel. Ostavlja se 5 sati u zamrzivaču.

Kajsije se seku na polovine, koštice se sklanjaju. Naprskaju se sokom od limuna. Vod se meša sa braon šećerom, stavlja se da provri i kuva se na laganoj vatri 5 minuta. Dodaje se votka i stavlja se da ponovo provri. Dodaju se kajsije i kuvaju se 5 minuta. Mešaju se pažljivo i kuvaju se još tri minuta.

Kajsije se vade rešetkastom kašikom i stavljaju se u veliki tanjir. Sirup se stavlja da provri i kuva se 4 minuta na srednjoj vatri. Kajsije se prelivaju sirupom i ostavljaju se da se potpuno ohlade.

Semifredo se vadi iz zamrzivača, raspoređuje se u posudice ili tanjire, odozgo se raspoređuju pijane kajsije i posipaju se preostalim namrvljenim karamelom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: