Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Domaći Božićni keksići sa đumbirom i cimetom

Domaći Božićni keksići sa đumbirom i cimetom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Domaći Božićni keksići sa đumbirom i cimetom
Fotografije: Monika Mancheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Tradicionalna aroma keksa od cimeta sa đumbirom može da zavlada i u vašem domu"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • šećer - 75 g
  • med - 150 ml (tečni ili istopljen na pari)
  • voda - 100 ml
  • ulje - 60 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice, suv
  • karanfilić - 1/2 kašičice, mrvljena zrna + oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte đumbir i cimet. Pomešajte med sa vodom, uljem i šećerom.

Zamesite meko testo i razvijte ga na radnoj površini posutoj brašnom debljine oko 5 milimetara.

Pecite božićne kolače na papiru za pečenje na 180 stepeni dok ne postanu zlatasti.

Po želji dobijene kolače možete da zalepite marmeladom.

Domaće božićne keksiće sa đumbirom i cimetom možete da ukrasite šećernom glazurom, spremljenom od umućenog belanceta sa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: