Način pripreme
Umutite jaja u posudi. Sipajte griz i brašno na radnu površinu. Napravite udubljenje u sredini i dodajte umućena jaja sa maslinovim uljem i solju.
Postepeno zamesite testo za testeninu - treba da je tvrdo, tako da mesite ne manje od desetak minuta. Uvijte testo u streč foliju i ostavite ga da odstoji 30-ak minuta.
Podelite gotovo testo na 4 dela. Pospite brašnom mašinu za pastu i stavite jednu lopticu na najveći stepen.
Gotovu lentu pažljivo pospite brašnom, presavijte i opet provucite kroz mašinu - tako 4-5 puta.
Smanjite stepen mašine za 1 i pospite ponovo brašnom. Provucite lentu opet, ali ovaj put je ne presavijajte.
Smanjite za još jedan stepen, ponovo pospite i provucite. Ponavljajte proceduru dok ne dođete do petog stepena.
Stavite nastavak za taljatele i provucite list kroz njega. Taljatele pospite brašnom i ostavite ih da se blago osuše. Možete da ih spremite odmah sa sosom za testeninu po izboru ili da stavite u frižider.
Domaće spremljene taljatele su gotove.