Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa pečurkama i ljutenicom

Piletina sa pečurkama i ljutenicom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Piletina sa pečurkama i ljutenicom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jednostavno ćete ga pripremiti, brzo ćete ga pojesti"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada, parti
  • ljutenica - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bosiljak
  • so
  • biber
  • pečurke - 1 tegla, cele (marinovane)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite batake, osušite ih i posolite. Poređajte ih u namazan pleh. U posudi pomešajte ljutenicu, alevu papriku, začine i malo vode. Lepo promešajte.

Preko bataka rasporedite pečurke i prelijte smesom. Pospite sa malo ulja i pokrijte folijom.

Jelo pecite na 200 sepeni oko 40 minuta. Na kraju skinite foliju i pecite još malo. Po želji pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: