Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Slani rolat»Piletina sa pečurkama u omletu

Piletina sa pečurkama u omletu

Piletina sa pečurkama u omletu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nije potrebno da pripremate komplikovana jela, dovoljno je da iskombinujete dva klasična jela na interesantan način i uspeh vam je zagarantovan"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pečurke - 300 g, šampinjoni
  • mladi luk - 1 vezica
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • so
  • ulje
  • za omlet
  • jaja - 7 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skinite kožicu sa bataka i meso odvojite od kostiju. Isecite meso na male zalogaje i stavite da se prži u ugrejanom ulju. Kad se meso malo zaprži, dodajte iseckan luk. Mešajte s vremena na vreme i kad luk omekša, skinite sa vatre. Rešetkastom kašikom izvadite smesu i stavite u posudu.

Očistite pečurke i propržite u istoj masti. Izvadite ih i dodajte u meso. Izmrvite sir, začinite prstohvatom soli, biberom i promešajte.

Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje.

Ovložite pleh iz rerne papirom za pečenje i namažite ga. Umutite jaja sa prstohvatom soli i sipajte u pleh. Pecite na 200 stepeni dok omlet ne bude gotov.

Izvadite ga sa papriom dok je još vruć, narendajte kačkavalj odozgo. U jedan kraj stavite smesu sa mesom i uz pomoć papira uvijte u rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: