Način pripreme
Koristite skuvanu i osušenu leblebiju. Ako imate leblebiju iz limenke, morate je vrlo dobro ocediti.
Skuvajte jaja, oljuštite ih i isecite na sitne komade (1 žumance odvojite).
Pomešajte jaja sa leblebijom u posudi. Sitno iseckajte luk i dodajte ga u posudu. Ostavite nekoliko maslina za ukras, ostale presecite na pola.
Dodajte tunjevinu (odvojite malo i od nje). Sitno iseckajte 3 čeri paradajza, ostale - na polovine.
Pripremite preliv za salatu mešanjem soli sa maslinovim uljem, sirćetom i žumancetom. Sipajte proizvode preko namirnica i promešajte.
U veliku posudu za salatu sipajte leblebiju u sredinu. Na krajevima rasporedite paradajz. Zgnječite žumance viljuškom i pospite preko riblje salate.
Rasporedite masline i dodajte malo odvojene tune.
Salata sa tunom i leblebijom je spremna. Pogodna za brzu večeru.