Način pripreme
Očistite zeca dobro. Pretvorite u porcije. Natopite ga sa sirćetom. Nakon toga stavite porcije zeca da provru i bacite vodu.
Sve povrće isecite na krupno, pri čemu šargarepe i praziluk - na kolutove, paprike i krompir - na krupne parčiće. Dno šerpe za pečenje (sa poklopcem za rernu) prelije mlazom maslinovog ulja i poređajte povrće (krompir, šargarepa, paprika, vrganji).
Napravite kašicu kao bozu od kašike brašna, kašičice aleve paprike i čaše belog vina i dodajte u jelo sa zečetinom. Dodajte paradajz, buketić zelenih začina i struk ruzmarina.
Začinite solju i dodajte piment, lovorov list i biber. Dolijte mlaku vodu, toliko da prekrije povrće i dva prsta odozgo. Ponovo prelijte maslinovim uljem, Poklopite i pecite u umerenoj rerni oko 2, 2 i po sata.
Servirajte jelo od zeca sa povrćem toplo!
Nek vam je ukusna dijetalna zečija janija u rerni!
P.S. Zečiju janiiju sam spremila zdravo i dijetalno - bez ikakvih zaprški.