Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Janija»Posna janija od sočiva u rerni

Posna janija od sočiva u rerni

NikiNiki
Guru
565853k
Posna janija od sočiva u rerni
Fotografije: Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Da li znate kako mi serviramo ovo posno sočivo? Sa toplom pogačom, domaćim sirom i ljutim paprikama"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 300 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • beli luk - 10 čenova
  • brašno
  • aleva paprika
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sočivo i stavite ga u posudu za pečenje zajedno sa prethodno na sitno isečenim šargarepom, polovinom glavice luka, paprikom i belim lukom.

Sipajte paradajz pire i pospite solju i sa malo masnoće.

Stavite posudu za pečenje u rernu i kuvajte sastojke dok ne omekšaju.

Za zapršku zagrejte u dubokom tiganju malo masnoće i zapržite preostali isečen luk.

Sipajte brašno i alevu papriku.

Sipajte gotovu zapršku u sočivo.

Začinite nanom janiju od sočiva i vratite je na još nekoliko minuta u rernu.

Servirajte sa domaće spremljenim hlebom i ljutim paprikama.

Posna janija od sočiva u rerni je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: